Контакти
Към Блога

Все по-силен става интересът към новото строителство

Все по-силен става интересът към новото строителство - OXBUILD.BG
Oxbuild 01 ное. 2023

Все по-силен става интересът към новото строителство

В последно време наблюдаваме сериозен ръст към покупката на жилища ново строителство и значително повече интерес към сделките с имоти на зелено. Въпреки, че този вид сделки крият някои рискове, ако се доверите на точната строителна фирма, то ще си гарантирате повече от изгодна сделка.

Безспорно новото строителство има множество предимства, с които задминава старото такова. На първо място стои енергийната ефективност. Благодарение на съвременните технологии и използването на качествени материали, новопостроените сгради се нуждаят от по-малко разходи за отопление през зимата и охлаждане през лятото. Полагането на качествена фасадна изолация, дограми, топло, паро и хидро изолации на покрива от друга страна гарантира по-ниски експлоатационни разходи по сградата в бъдеще.

По-бавната амортизация при експлоатация превръща имотите ново строителство в най-изгодните решения с цел инвестиция. В дългосрочен план те имат тенденцията да увеличават своята стойност, което гарантира повече финансова стабилност на купувачите. Ако днес изберете да закупите апартамент ново строителство, то само след година неговата цена ще се е увеличила няколко пъти.

Не на последно място нареждаме и по-ниските разходи за ремонти, тъй като много от апартаментите в сгради ново строителство се предлагат с ниво на завършеност до ключ или пък с минимална нужда от довършителни ремонти, като полагане на боя и обзавеждане. Няма как да пропуснем да споменем и самата луксозна архитектура, с която се отличават новопостроените сгради. Непрекъснато променящите се тенденции в строителството вдъхновяват архитекти и строители да градят устойчиви във времето визии на своите сгради, които карат минувачи и обитатели да ахват в захлас при вида им.

Имайки предвид следните предимства на новото строителство, никак не ни учудва и фактът, че все повече млади семейства се насочват именно към него. Все пак това е и бъдещето в строителството, създадено да отговори на всички съвременни стандарти и изисквания за модерен начин на живот.

oxbuild
+359 894 491 166 office@oxbuild.bg ул. “Д-р Заменхов 1” , гр. Варна